Att låna pengar genom en låneförmedlare som Enklare Ekonomi Sverige AB och dess plattform Enklare.se kan vara ett smidigt sätt att hitta det bästa lånealternativet som passar dina behov. Här utforskar vi vad det innebär att använda en låneförmedlare, samt hur du kan ansöka privatlån genom Enklare.se med endast en kreditupplysning (UC).

Lånebelopp5000-600000 kr
Amorteringstid1-20 år
Ränta5,07-33,46%
Godkänner anmärkningarJa

Vad är en låneförmedlare som Enklare och hur fungerar det?

En låneförmedlare agerar som en mellanhand mellan låntagare och långivare. Istället för att ansöka om lån direkt hos flera olika långivare kan du använda en låneförmedlare för att jämföra olika låneprodukter och få offerter från olika långivare genom en enda ansökan.

När du använder en låneförmedlare som Enklare.se fyller du i en ansökan online med information om dina ekonomiska förhållanden och lånebehov. Låneförmedlaren skickar sedan din ansökan till flera långivare som kan vara intresserade av att erbjuda dig ett lån. Detta ökar dina chanser att få ett lån med fördelaktiga villkor och konkurrenskraftiga. Om du tidigare har erfarenhet av Zmarta eller Lendo, så är Enklare en liknande tjänst, men det betyder inte att de samarbetar med samma banker.

Prisexempel Enklare lån

För att beräkna kostnaden för ett lån via Enklare med en ränta på 5,07% och en återbetalningstid på 3 år, kan vi använda formeln för att beräkna månatlig avbetalning på ett lån:

Där:

 • Lånebelopp är det belopp du lånar.
 • Räntesats är den årliga räntesatsen i decimalform (5,07% blir 0,0507).
 • Återbetalningstid är lånets återbetalningstid i år.

Låt oss anta att lånebeloppet är 100 000 SEK (svenska kronor).

Beräkningen ger oss den månatliga avbetalningen. För att få den totala kostnaden för lånet, multiplicera den månatliga betalningen med antalet månader i återbetalningstiden (3 år = 36 månader):

Det är viktigt att notera att detta är en förenklad beräkning och att den verkliga kostnaden kan variera beroende på eventuella avgifter och villkor som kan tillämpas av Enklare. Dessutom kan räntan ändras baserat på din kreditvärdighet och andra faktorer.

Hur lånar man genom Enklare med endast 1 UC?

Tid som behövs: 6 minuter

Enkelt att ansöka lån via ”Enklare””

 1. Besök Enklare.se:

  Gå till Enklare.se:s webbplats och skapa ett konto eller logga in om du redan har ett.

 2. Fyll i Ansökan

  Fyll i den nödvändiga informationen i ansökningsformuläret. Detta kan inkludera detaljer om din ekonomiska situation, syftet med lånet och önskat lånebelopp.

 3. Kreditupplysning (UC)

  Enklare.se kommer att utföra en enda kreditupplysning (UC) baserad på din ansökan. Detta är den enda kreditupplysningen som görs under processen.

 4. Få Erbjudanden

  Efter att din ansökan har godkänts skickar Enklare.se din förfrågan till olika långivare. Du kommer att få erbjudanden från de långivare som är intresserade av att finansiera ditt lån.

 5. Jämför och Välj

  Ta dig tid att jämföra de olika erbjudandena och välj det som bäst passar dina behov och ekonomiska förutsättningar.

 6. Godkänn Låneavtal

  Efter att du har valt ett erbjudande och granskat lånevillkoren, godkänn det slutliga låneavtalet.

 7. Få Utbetalning

  Efter att du har godkänt avtalet kommer lånebeloppet att överföras till ditt bankkonto.

Fördelar med att använda Enklare

 1. Jämförelse av lånealternativ: Enklare.se ger dig möjlighet att jämföra olika lånealternativ från olika långivare på en och samma plats. Det sparar tid och gör processen mer effektiv.
 2. Endast en kreditupplysning (UC): Enklare.se genomför endast en kreditupplysning (UC) när du skickar in din ansökan. Detta är fördelaktigt eftersom flera UC-förfrågningar inom kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt. Genom att minimera antalet kreditupplysningar hjälper Enklare.se till att skydda din kreditvärdighet.
 3. Anpassade erbjudanden: Genom att samarbeta med flera långivare kan Enklare.se presentera anpassade erbjudanden baserade på din ekonomiska profil. Detta ökar möjligheterna att få ett lån som är skräddarsytt efter dina behov och förutsättningar.

Att använda en låneförmedlare som Enklare.se kan vara ett smart sätt att förenkla och effektivisera låneprocessen. Genom att minimera antalet kreditupplysningar och erbjuda en plattform för jämförelse av olika lånealternativ strävar Enklare.se efter att göra låneupplevelsen smidigare och mer fördelaktig för låntagare

privatlån.eu

Innan du ansöker om ett lån är det dock alltid klokt att noga överväga dina ekonomiska möjligheter och läsa igenom lånevillkoren noggrant för att säkerställa att de passar dina behov och förväntningar.

Vanliga frågor om Enklare

Vad är Enklare?

Genom Enklare kan du få erbjudanden från över 39 olika banker genom samma kreditupplysning när du ansöker om lån

Vilka banker samarbetar med Enklare?

Enklare samarbetar med bland annat: Lunar, Resurs Bank, IKANO Bank, Coop Bank, ICA-Banken, Nordax Bank, Wasa Kredit och Ferratum, Risicum, Banky, m.fl

Vilken ränta får man via Enklare?

Räntan hos de samarbetande bankerna ligger på mellan 5,07-33,46 (20231201)

Är Enklare samma som Lendo och Zmarta?

Enklare, Lendo och Zmarta har likande tjänst men inte likadana banker i sin portfölj.

Kontakta Enklare

Enklare
Vasagatan 7
111 20 Stockholm
Mail: kontakt@enklare.se
Telefon – 0770 33 07 77

Enklare Omdöme
 • Betyg
4.5