Lendo är en framstående aktör inom jämförelsetjänster för lån och krediter och har etablerat sig som en plattform som ger konsumenter möjlighet att jämföra och hitta de bästa privatlånet på marknaden. Med fokus på att göra låneprocessen enklare och mer transparent har Lendo vunnit popularitet bland de som söker lån för olika ändamål. Här kan du läsa om fördelar och några överväganden att tänka på när man använder jämförelsetjänsten från Lendo. Har du ansökt lån via andra jämförelsetjänster tidigare, som Zmarta och Enklare, så kan du i åtanke att de inte samarbetar med samma långivare.

Snabb fakta om Lendo

Lånebelopp10000-600000 kr
Ränta4,7-33,75%
Amorteringstid1-12 år
Godkänner anmärkningarJa
Samlar lånJa
Lendo kostnader och villkor

Enkel ansökan via Lendo sparar på kreditförfrågningar

Lendo är en låneförmedlare som jämför olika låneerbjudanden från olika banker och långivare för att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina behov. Att ansöka om lån via Lendo är en enkel process. Och eftersom endast en kreditupplysning tas så sparar du på kreditförfrågningar.
Så här ansöker du lån via Lendo:

 1. Besök Lendos Webbplats: Gå till Lendos webbplats. Du kommer att se olika alternativ för olika typer av lån, som privatlån, bolån, och billån.
 2. Välj Lånetyp och Belopp: Välj den typ av lån du är intresserad av och ange det belopp du vill låna. Via privatlån kan du välja att låna mellan 10.000 kr och 600.000 kr. Lendo kommer att be om grundläggande information om lånet för att matcha dig med potentiella långivare.
 3. Fyll i Ansökningsformuläret: Du fyller i ett ansökningsformulär där du anger personlig information, ekonomisk information och andra relevanta detaljer. Var noga med att fylla i informationen korrekt och fullständigt.
 4. Jämför Låneerbjudanden: Efter att du har skickat in din ansökan kommer Lendo att jämföra olika låneerbjudanden från sina partnerlångivare. Du kommer att få se de erbjudanden som bäst matchar dina angivna kriterier. Så fort en bank har lämnat ett erbjudande plingar ett sms i din telefon. Det första brukar komma efter några sekunder och efter 24 tim har tiden gått ut. Då har alla banker svarat.
 5. Välj det Bästa Erbjudandet: När du har fått låneerbjudanden, kan du jämföra dem och välja det erbjudande som passar dig bäst. Det kan vara baserat på räntesatser, villkor och andra faktorer.
 6. Fullfölj Låneprocessen :Efter att du har valt det bästa låneerbjudandet kommer du att behöva fullfölja låneprocessen hos den specifika långivaren. Det kan innebära att underteckna ytterligare dokument och tillhandahålla mer detaljerad information.

Vad gäller tiden för att få svar, kan det variera beroende på långivaren och den specifika situationen. I vissa fall kan du få låneerbjudanden nästan omedelbart men senast inom 24 timmar.

Prisexempel Lendo lån

För att ge ett prisexempel för ett lån via Lendo med ett räntespann mellan 4,70% och 33,75%, låt oss använda ett fiktivt lånebelopp och en genomsnittlig räntesats för illustrationens skull. Notera att dessa siffror är bara exempel och de verkliga villkoren kommer att variera baserat på din kreditvärdighet och den specifika långivaren.

Prisexempel:

Lånebelopp: 100 000 SEK Räntespann: 4,70% – 33,75% Låneperiod: 5 år (60 månader)

För att ge ett prisexempel använder vi den lägsta och högsta räntesatsen i det angivna spannet:

Månadsvis återbetalning (lägsta räntesatsen 4,70%):

Efter att ha utfört beräkningen skulle den månatliga återbetalningen vara cirka 1885,551885,55 SEK vid den lägsta räntesatsen.

Månadsvis återbetalning (högsta räntesatsen 33,75%):

Efter att ha utfört beräkningen skulle den månatliga återbetalningen vara cirka 4364 SEK vid den högsta räntesatsen.

Slutsatser:

Detta är ett exempel på hur man kan beräkna de potentiella kostnaderna för ett lån med Lendo med ett räntespann mellan 4,70% och 33,75%.

Lendo Bakgrund och Verksamhet:

Lendo grundades 2007 och har sedan dess utvecklats till en av de ledande låneförmedlarna i Norden. Plattformen har som mål att göra det enklare för privatpersoner att jämföra olika lånealternativ, inklusive privatlån, blancolån, och andra former av krediter. Lendo fungerar som en mellanhand mellan låntagare och olika långivare på marknaden.

För att använda Lendo fyller låntagaren i en ansökan online där de anger önskat lånebelopp och löptid. Lendo matchar sedan låntagarens behov med olika långivare på plattformen. Låntagaren får sedan flera erbjudanden att välja mellan, och det är upp till dem att besluta vilket erbjudande som passar deras behov och ekonomiska förutsättningar bäst.

Fördelar med Lendo:

 1. Jämförelsemöjlighet: En av de mest framstående fördelarna med att använda Lendo är möjligheten att jämföra olika låneerbjudanden från olika långivare. Detta sparar låntagaren tid och ansträngning genom att undvika att behöva kontakta varje långivare separat.
 2. Transparens: Lendo strävar efter att skapa en transparent process för låntagarna. Genom att erbjuda tydlig information om räntor, avgifter och villkor hjälper plattformen låntagare att fatta välgrundade beslut när de väljer ett låneerbjudande.
 3. Snabb och enkel ansökan: Ansökningsprocessen hos Lendo är vanligtvis snabb och enkel. Låntagarna kan fylla i en enda ansökan och få flera låneerbjudanden, vilket ger dem flexibilitet och valmöjligheter.
 4. Möjlighet att nå olika långivare: Lendo samarbetar med ett brett utbud av långivare, vilket ger låntagarna möjlighet att få erbjudanden från både traditionella banker och nya digitala långivare. Detta ökar chansen att hitta ett lånealternativ som passar bäst.

Överväganden och Saker att Tänka På:

 1. Räntesatser och Avgifter: Även om Lendo strävar efter att ge tydlig information om ränta och avgifter, är det viktigt för låntagare att noga granska dessa detaljer innan de accepterar ett låneerbjudande. Räntesatser och avgifter kan variera mellan olika långivare och kan påverka den totala kostnaden för lånet.
 2. Kreditvärdering och Påverkan på Kreditvärdighet: När du ansöker om ett lån via Lendo kommer långivarna vanligtvis att genomföra en kreditupplysning. Det är viktigt att vara medveten om att varje kreditupplysning kan påverka din kreditvärdighet. Om du får flera låneerbjudanden och jämför dem innan du accepterar ett, minskar antalet kreditupplysningar och dess påverkan på din kreditvärdighet.
 3. Tydlig Förståelse av Villkoren: Låntagare bör noga läsa och förstå villkoren för varje låneerbjudande innan de godkänner det. Detta inkluderar inte bara räntesatser och avgifter utan även eventuella andra villkor som kan påverka lånet.
 4. Flexibilitet och Återbetalningsvillkor: Det är viktigt att överväga flexibiliteten och återbetalningsvillkoren för lånet. Vissa lån kan ha olika villkor, såsom möjlighet till förtida återbetalning eller flexibel återbetalningsplan. Att förstå dessa villkor kan vara avgörande för att välja det mest passande lånealternativet.

Sammanfattning:

Lendo har etablerat sig som en pålitlig jämförelsetjänst för lån och krediter och erbjuder låntagare möjligheten att enkelt jämföra olika lånealternativ på marknaden. Med fokus på transparens, snabbhet och valmöjligheter har plattformen blivit populär bland de som söker lån för olika ändamål.

Privatlån.eu

Som med alla finansiella beslut är det dock viktigt att låntagare ta ansvarsfullt lånande, att man noggrant överväger räntor, avgifter och villkor innan de väljer ett låneerbjudande. Att använda Lendo som ett verktyg för att jämföra lånealternativ kan vara ett steg i riktning mot att fatta välgrundade och informerade beslut när det gäller att hantera ekonomiska behov och mål

Kontakta Lendo

Tel: 0771 – 13 13 10
Mail: kundservice@lendo.se
Hemsida: https://www.lendo.se/

Org. nr: 556515-1627
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Vanliga frågor om Lendo

Vilka banker är anslutna till Lendo?

Lendo samarbetar bland annat med följande banker och långivare: Avida Finans, Banky, BigBank, Collector Bank, Credento, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Lea Bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo , Nstart,Nordax , Resurs Bank, Re:member , Santander, SEB, SevenDay Bank, Svea Bank, Swedbank

Hur många kreditupplysningar är för mycket?

Normalr sett brukar det inte vara negativt att det gjorts 1 eller möjligen 2 kreditupplysningar på dig. Men det kan däremot bli problematiskt att ansöka lån, om du samlar på dig flera kreditupplysningar på kort tid.

Lendo omdöme
 • Betyg
4
Sending
User Review
0 (0 votes)