Snabblån – En Snabb Finansiell Lösning

”Snabblån” refererar till små lån med kort återbetalningstid som kan beviljas snabbt och med begränsade krav på låntagarens kreditvärdighet. Dessa lån är utformade för att ge omedelbar ekonomisk lättnad vid kortsiktiga behov och används ofta för att täcka oväntade utgifter eller akuta situationer. Till skillnad från privatlån så är snabblån ofta dyrare, men i gengäld har snabblånet lägre inkomstkrav och snabbare utbetalningar.

Jämför alla Snabblån utan UC – Jämför låneränta, amortering och utbetalningstider

BankUtan UCBeloppLånAmorteringUtbetalningRänta
BRIXOJa3 000 kr – 50 000 krSnabblån12-48 månDirekt28.95%
LOANSTEPJa10 000 kr – 25 000 krSnabblån5-60 månDirekt0-22.59%
VIVUSJa2 000 kr – 50 000 krSnabblån1-12 månDirekt43.5% varning snabblån
CREDIFIJa2 000 kr – 50 000 krSnabblån2-24 månDirekt43,5% varning snabblån
FLEXKONTOTJa3 000 kr 30 000 krSnabblånFlexibelDirekt43.98% varning snabblån
LUMIFYJa2 000 kr – 70 000 krSnabblån1-12 månDirekt43,5% varning snabblån
VIACONTOJa1 000 kr – 20 000 krSnabblånFlexibelDirekt39.5% varning snabblån
DAYPAYJa1 000 kr – 20 000 krSnabblån1-36 månDirekt39% varning snabblån
EXTRALÅNETJa10 000 kr – 50 000 krSnabblånFlexibelDirekt24.95%
MERAXJa3 000 kr – 30 000 krSnabblån1-60 månDirekt43.48% varning snabblån
BINLYJa2 000 kr – 50 000 krSnabblån3-96 månDirekt43.5% varning snabblån
varning snabblån Snabblån markerade med varningstriangel är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se

Kännetecken för Snabblån

 1. Snabb Ansökningsprocess:
  • Snabblån kännetecknas av en snabb och enkel ansökningsprocess. Många gånger kan ansökan göras online, och lånet kan godkännas inom några minuter.
 2. Kort Återbetalningstid:
  • Snabblån har vanligtvis korta återbetalningstider, ofta inom några veckor eller månader. Detta gör dem mindre lämpliga för långsiktiga finansiella behov.
 3. Mindre Lånebelopp:
  • Lånebeloppen för snabblån är oftast mindre jämfört med traditionella lån. De syftar till att täcka akuta utgifter eller små ekonomiska kriser.
 4. Höga Räntor och Avgifter:
  • Eftersom dessa lån erbjuds snabbt och ofta utan krav på traditionell kreditkontroll, återspeglas detta i högre räntor och avgifter. Den högre kostnaden är en kompensation för den ökade risken för långivaren.
 5. Begränsade Krav på Kreditvärdighet:
  • Många snabblångivare godkänner lån även för personer med mindre än perfekt kreditvärdering. Detta gör dem tillgängliga för en bredare grupp människor.
 6. Olika Typer av Snabblån:
  • Det finns olika varianter av snabblån, inklusive sms-lån (lån via textmeddelanden), internetlån och mobillån.

Högre räntor på snabblån

Snabblån är kända för sina högre räntor, vilket är en distinkt egenskap hos dessa lån. Denna typ av lån, även kallad snabba eller kortfristiga lån, kan ha betydligt högre effektiv ränta jämfört med konventionella lån. De högre räntesatserna kan härledas till olika faktorer, inklusive ökad risk för långivaren, kortare löptider och bristen på säkerhet.

När du letar efter snabblån online är det viktigt att förstå de potentiellt högre räntekostnaderna. Dessa räntor kan variera mellan olika långivare och presenteras vanligtvis som en årlig procentuell ränta (Effektiv ränta) eller en fast avgift per hundralapp av det lånade beloppet.

För att undvika överraskningar är det klokt att jämföra olika snabblån och noggrant granska lånevillkoren. Genom att ha en tydlig förståelse för de ekonomiska förpliktelserna kan du fatta välgrundade beslut när det gäller att använda snabblån och samtidigt minimera potentiella risker för din ekonomi.

Överväganden och Risker med att ta snabblån

 1. Höga Kostnader:
  • På grund av höga räntor och avgifter kan snabblån bli mycket dyra om de inte återbetalas i tid. Det är viktigt för låntagare att vara medvetna om de totala kostnaderna.
 2. Risk för Skuldfälla:
  • Kort återbetalningstid och höga kostnader ökar risken för att hamna i en skuldfälla om låntagaren inte kan återbetala lånet i tid.
 3. Läs Villkoren Noga:
  • Eftersom snabblån ofta har höga kostnader är det avgörande att noga läsa och förstå lånevillkoren innan du ansöker.
 4. Alternativa Finansiella Lösningar:
  • Innan man överväger ett snabblån är det klokt att undersöka andra finansiella alternativ, som traditionella lån, kreditkort eller att söka stöd från vänner och familj.
 5. Ansvarsfullt Låntagande:
  • Låntagare uppmanas att endast använda snabblån i nödsituationer och att ansöka om belopp som de realistiskt sett kan återbetala.

Reglering och Lagstiftning om snabblån

Många länder har infört regleringar för att skydda konsumenterna från överdrivna räntor och oskäliga lånevillkor. Det är viktigt för låntagare att vara medvetna om de lagar och regler som gäller för snabblån i deras jurisdiktion.

Snabblån erbjuder alltså en snabb lösning för dem som behöver omedelbar ekonomisk lösning. Dock är det viktigt att använda dem ansvarsfullt och att vara medveten om de potentiella riskerna och kostnaderna som är förknippade snabblånen.

Långivare snabblån

Det finns numera väldigt många långivare för snabblån, bland annat:

Exempelränta

Exempel Flexkontot snabblån: En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Hjälp om man hamnat i en ekonomisk knipa

Att hamna i en ekonomisk knipa kan vara en utmanande situation, men det finns några steg du kan ta för att hantera den. Först och främst är det viktigt att ta en närmare titt på din nuvarande ekonomiska situation. Skapa en budget för att få en klar översikt över dina inkomster och utgifter. Identifiera områden där du kan minska kostnaderna och göra nödvändiga justeringar i din livsstil.

I händelse av att du har svårt att möta dina befintliga skuldbetalningar, bör du omedelbart kontakta dina långivare och diskutera din situation. Många långivare är villiga att samarbeta och kan erbjuda alternativa betalningsplaner eller uppskov för att underlätta din ekonomiska börda.

Öka inkomster och minska kostnader

Det är också viktigt att undersöka om det finns möjligheter till ökat inkomsttillskott. Det kan innebära att söka extra deltidsarbete, frilansuppdrag eller andra tillfälliga inkomstkällor. Samtidigt kan du överväga att sälja onödiga tillgångar för att få extra pengar och minska dina ekonomiska påfrestningar.

Om du upplever en akut ekonomisk kris kan det vara fördelaktigt att söka stöd från offentliga program eller välgörenhetsorganisationer som kan erbjuda ekonomisk hjälp eller rådgivning.

Att prata med en professionell ekonomisk rådgivare kan också vara en klok åtgärd. De kan erbjuda expertinsikter och skapa en individuell plan baserat på din specifika situation.

Ekonomisk rådgivning

I Sverige finns det olika källor och organisationer som erbjuder ekonomisk rådgivning.

 1. Konsumentverket: Konsumentverket i Sverige kan erbjuda generell rådgivning och information om konsumenträttigheter. De har också resurser för att hjälpa dig förstå din ekonomiska situation och ta informerade beslut.
 2. Budget- och skuldrådgivning: Många kommuner i Sverige erbjuder budget- och skuldrådgivning. Du kan kontakta din lokala kommun för att få information om vilka tjänster som finns tillgängliga och hur du kan få stöd.
 3. Bankerna: Din egen bank kan också erbjuda rådgivning om din ekonomi. Kontakta din bank för att diskutera eventuella problem du står inför och se om de har tjänster för ekonomisk rådgivning.
 4. Rådgivningsbyråer: Det finns privata rådgivningsbyråer och företag som erbjuder professionell ekonomisk rådgivning. Se till att välja en pålitlig och certifierad rådgivare om du överväger denna väg.
 5. Skuldrådgivning Sverige: Skuldrådgivning Sverige är en organisation som erbjuder kostnadsfri rådgivning för personer med skuldsättning. De kan hjälpa dig att förhandla med dina borgenärer och skapa en plan för att hantera skulder.
 6. Socialtjänsten: Socialtjänsten i din kommun kan också vara en resurs för ekonomisk rådgivning och stöd, särskilt om du befinner dig i en akut ekonomisk situation.